Trots op Nederland

Het is, vond ik, weer tijd voor een blog. Dus hier, een blog, en wel waar het altijd over gaat: Muziek.

Er zijn weer een paar nieuwe releases geweest die de moeite waard zijn geweest, dus moet er ook een rescentie over geschreven worden.

Allereerst The Heavy:

Ik was er al snel achter dat deze band Nederland weer op zou schudden in muziekland, want mensen en kinderen, dit is toch wel een verademing voor de Neerlandsche popmuziek. Het lijkt met Sixteen net alsof je terug gaat in de tijd, naar de jaren ‘80 ofzo. En in de hit die nu speelt zit me een partij energie jongens, niet normaal. How you’d like me now is tevens ook tot Megahit geworden en freak speciaal tegelijkertijd, iets om trots op te zijn.

Ten tweede de Yeah yeah yeah’s:

Met een remix van hun single Heads will roll door A-track, zijn ze weer helemaal op de kaart gezet. De bak energie die er vanaf komt en het opbouwende karakter van deze plaat is zeer lekker. Het leuke is dat je er als dance liefhebber voor kan vallen, maar ook als rocker voor kan vallen.

Ook niet vergeten is de band Vampire Weekend:

Met hun single Cousins hebben ze weer wat stof op doen laten waaien in clip wereld, want de clip is ronduit fantastisch, afgezien van het liedje zelf. De band is na E-punk niet verandert en is dus nog steeds een muzikaal pleziertje voor de alternatieve muziek liefhebber. Volgens sommigen is de hele plaat ook fantastisch, maar dan moet je het eerst wel een paar keer luisteren.

De nieuwe sensatie van dit jaar is Hot Chip:

Deze band had vorig jaar al een klein hitje met ready for the floor, lekker funky dance plaat. De nieuwe plaat is nu uitgekomen en is wel een beetje vernieuwend. Toen ik de nieuwe single voor het eerst hoorde was ik niet echt onder de indruk, maar dat zal snel veranderen. One life stand heet de nieuwe single overigens.

Nog even zelfbevlekking:

Op mijn school zit een talentje in DJ wereld, Thomas is zijn naam. Zoek hem maar eens tussen mijn hyves vrienden. Hij maakt goede Dance mixen die te vergelijken zijn met The Sense of Dance weekendmixen.

Veel succes met downloaden en dat er maar veel leuke muziek mag uitkomen.

~ door De Nater op 23/02/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: