Line-Up van PinkPop ‘10 bekend: de zondag

De zondag van PinkPop is echt wel de dag die interessant is, anders dan de andere dagen ga ik hier ook 4 bandjes van uitlichten in plaats van 3. Het zijn vooral de energieke bandjes die de toon van deze dag voeren. De afsluiter van PinkPop is ook zeker de moeite waard, daar begin ik dan ook mee.

The Prodigy

Deze band speelde vorig jaar LowLands het festival helemaal plat. Deze band mag dan ook PinkPop afsluiten. Deze band maakt energieke singles en dat merk je ook bij bijvoorbeeld Omen of Smack My Bitch up. Het is een beetje een combi tussen rock en dance. Feit is dat deze band zeker de show zal stelen. Vorig jaar hadden ze met bovengenoemde Omen een hitje, maar hun doorbraak was toen al gevestigd. Rond de jaren ’90 om precies te zijn, dus deze mannen gaan al een tijdje mee. Ook een energieke single is Voodoo People:

Wolfmother

Dit is de tweede headliner van de zondag. Rockbandje dat dit jaar door de Gouden Tip op PinkPop is komt. Het bandje bestond al een tijdje, maar ze zijn dit jaar erg goed teruggekomen met een fantastisch album. De eerste single New Moon Rising was al een noemenswaardige single, maar de daaropvolgende was even goed, zo niet beter, White Feather geheten. Zeker de moeite waard om te kijken op PinkPop, dat ga ik in ieder geval doen. Leuk weetje over White Feather, rond 0:27 van het volgende youtube filmpje hoor ik Dancing Pizza.

DeWolff

DeWolff is een gezelschap uit Nederland, waar we trots op kunnen zijn. Ook al een rockend bandje dat op PinkPop staat. Dit jaar een nieuwe plaat uitgebracht, met Don’t you go up the sky als eerste single. Ik kan hier eigenlijk niet zo heel veel over vertellen, behalve dat je ze moet checken op PinkPop. Wegens ontbreken van single op youtube een live track:

Mika

Mika is U allen welbekend. Daar ga ik maar even vanuit dan. Deze soms-wel-gay-achtig-makende-single-gast brak 3 jaar geleden door met de single Grace Kelly. Pas geleden heeft hij een nieuw album uitgebracht die weer hoog in de hitlijsten stond, maar niet zo goed als het eerste album. Met zijn single Relax, take it Easy veroverde hij 7 weken de nummer 1 positie in Nederland. Ook zijn daaropvolgende single Big girls, You’re beautiful kwam hoog, daarna stopte het supersucces van Mika. Lollipop werd wel een poosje gedraaid, maar dat was het ook wel zo’n beetje. Ook zijn nieuwe album deed niet wat zijn eerste album deed, sterker nog, We are golden had als hoogste positie nummer 20. Daarom ook een oudje die ik hieronder post.

De complete line-up is te vinden op pinkpop.nl

~ door De Nater op 26/02/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: