Nieuwe Muziek: Baseballs, Gramaphonedzie en meer…

Er is weer een hele dosis nieuwe muziek in de computer gerold de afgelopen tijd, dit is een kleine impressie van alle albums en singles die er in de afgelopen tijd zijn uitgebracht en goed zijn bevonden. Allereerst beginnen we met een plaat die een zwangerschap heeft moeten doorstaan voordat muziek liefhebbend Nederland er oren van zou kunnen nemen. We hebben het hier over het 9 maanden durende circuit van:

 

Gramaphonedzie

Deze combinatie van 1 DJ en een hulpje heeft uitgewerkt in iets speciaals, een dance plaat met jazz erin. Je kan van jazz houden, of niet en je kan van dance houden, of niet, maar de single van Gramaphonedzie brengt beiden fenomenaal bij elkaar. Over welke single hebben we het dan? Over Why Don’t You. Deze single is gebaseerd op een liedje van Peggy Lee – Why Don’t You Do Right? Door de beats die eronder zijn gemonteerd, wordt het een erg goed dansbaar liedje. Het liedje zwierf, zoals ik al zei, een tijdje rond op de dansvloer, maar vanwege de lange speeltijd moesten ze wachten tot de radio edit. Hij is er nu eindelijk, maar ik luister toch liever het origineel.

 

Lindstrom ft. Cristabelle – Lovesick

Dit swingende duo heeft een pracht van een single afgeleverd met, jawel, een mama appelsap. Dit is, net als de vorige, een dansplaat. Maar het komt ook in de buurt van pop. De mama appelsap die in dit liedje zit, is ook een factor die je het liedje niet zo snel doet vergeten. Jeuk aan mijn billen, zeggen ze dat ze zingt, en het klopt. Als je bij de 20 seconden zit, dan zegt ze dit. Ze begint er de zang mee. Wat ze echt zingt? Ik heb werkelijk waar geen idee.

 

Baseballs

Nu kom ik bij de coversensatie van dit jaar, want jongens, wat hebben zij een goed album afgeleverd. De meest bekende nummers hebben zij vakkundig omgeturnd tot een country achtig liedje. Wie kent nou niet Scissor Sisters – I Don’t Feel Like Dancing? Een van de liedjes waarmee zij doorgebroken zijn bij de radio, is de welbekende Umbrella van Rihanna. Ik ben zelf erg gecharmeerd van de Let’s Get Loud cover van the Baseballs. Opmerkelijk detail bij de clipjes: ze kleden zich als een soort van Elvis Presleys en hebben zwart-wit clipjes. Het album is van a tot z tof, dus haal hem zeker binnen.

Cablejuice – Get Ready For The Man

Laatste liedje dat ik in deze blogpost behandel, ook het liedje dat de reden is waarom ik het zolang uitstelde om een blogpost te maken. De spaanse samples in dit liedje zijn van Julio Iglesias. Het liedje kwam aan het licht toen een bedrijf een mailtje stuurde in het Engels, omdat zij wisten dat Ekdom dit een fijn liedje zou vinden, maar onder hun Nederlandse merk zouden ze er niet doorheen komen. Het liedje heeft een beetje trekken van de Turn up the Base knijters van vroeger. Tot zover…

Kijk ook nog eens op: http://www.djaysinthamixx.com/ (projectje van vriend op school, pure zelfbevlekking)

Advertenties

~ door De Nater op 08/03/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: