Album Top 3: Stuiterend de dag door!

Vandaag is het zover, ik ga mijn lijstje van albums publiceren en de albums tegelijkertijd recenseren. Ik ben niet zo’n album mens, dus eigenlijk zijn dit de enige albums die mij ten gehore zijn gekomen de afgelopen tijd. Het zijn albums die de afgelopen 2 jaar mijn smaak hebben beïnvloed en die hebben laten zien dat er heus wel goede albums in omloop zijn. Ik ga niet opbouwen, ik begin gewoon meteen met nummer 1.

 

De Staat – Wait For Evolution

 

 

Debuutalbum van De Staat, waarmee ze Nederland lieten zien dat er ook goede Nederlandse rockers zijn. Het album is van links naar rechts, van voren naar achter en van boven naar onder helemaal goed. De eerste single was dan ook meteen raak, Fantastic Journey Of The Underground Man. Ze stonden op Noorderslag, waarna ze een sprong maakten in Nederland. Ze stonden zo in DWDD en mochten ook naar Pinkpop. In aanloop naar Pinkpop brachten ze hun single Wait For Evolution, waarna ik het album binnen heb gehaald. Het album heeft daarna even ongespeeld in de iTunes bibliotheek gestaan, maar nadat ze een verpletterend optreden gaven op PinkPop en ook nog eens op Lowlands ben ik het beter gaan beluisteren. Ze zeggen wel eens dat er een engeltje op je tong piest, maar dit was een engeltje die in mijn oren blies. Mijn favoriete track van dat album en van mijn hele collectie, We’re Gonna Die, wordt regelmatig via mp3fm afgespeeld.

 

Muse – The Resistance

 

 

Na De Staat is dit toch wel het favoriete album uit mijn collectie. Muse zoals Muse hoort te zijn, rock zoals je hoort te rocken, gitaarsolo’s die de benodigde energie hebben en drumbeats waar je goed op kan lucht drummen. Ook al is dit album recentelijk uitgebracht, toch durf ik met zekerheid te zeggen dat deze plaat niet meer van nummer 2 positie kan worden afgeslagen in mijn collectie. Eerste single, Uprising, was echter niet overdonderend. Tweede single daarentegen, Undisclosed Desires, was overweldigend. Toen die single uitkwam heb ik meteen het album binnengehaald en afgeluisterd. Ik kwam niet ver, want het derde nummer van het album, Resistance, was nog beter. Uiteindelijk heb ik in de voorjaarsvakantie van dit jaar de kans gekregen om het hele album te horen, wat ik achteraf veel eerder had moeten doen. Mijn favoriete nummer van dit moment, Unnatural Selection, heeft alles wat een goede plaat moet hebben. Zet je geluidsinstallatie op je aller hardst en je zult overdondert worden door het overweldigende geluid. Als je dit album nog niet had, haal hem dan snel uit de winkel! Of natuurlijk via andere kanalen…

 

The Baseballs – Strike

 

 

Recent over de toonbank gegaan, maar wel meteen goed. Coverbandje met stijl, Elvis Presley op zijn best en country van de bovenste plank. Toen ik de cover van Rihanna – Umbrella hoorde, was ik meteen verkocht. Later heb ik op youtube gekeken en kwam erachter dat dit een coverbandje was, dat alle covers beter maakt dan het origineel. Ik ben er zeker van dat dit de sensatie van 2010 gaat worden, als het dat al niet is! Een favoriet heb ik niet, want het is allemaal van dezelfde stijl. Wel heb ik bij verschillende nummers flashbacks uit het verleden, zoals Let’s Get Loud. Deze zal later van nummer 3 afgestoten worden, maar nu verdient dit album toch echt wel een plekje.

 

Dit was de top 3, heb jij misschien nog goede albums? Reageer dan even, misschien ga ik erover denken om ze te downloaden en zie je ze een volgende keer in de Album Top 3 verschijnen. Dat zal dan wel een tijdje duren, want ik ben meer van de singles.

~ door De Nater op 20/03/2010.

2 Reacties to “Album Top 3: Stuiterend de dag door!”

  1. Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
    Ben blij met jullie toevoeging!
    Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar naatje1.wordpress.com in Firefox. 😦 Weten jullie hoe dit komt?

    Groetjes Barbara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: