Nieuwe muziek: Band of Skulls, Darwin Deez, Jónsi, Mama’s Gun

Ik was aan het begin van vorige week een beetje zenuwachtig of ik binnen een week nog wel een nieuwe blog zou kunnen maken, omdat ik nog te weinig goede nieuwe muziek hoorde. Het is dan uiteindelijk ook niet gelukt om binnen een week een blog af te leveren, maar goede nieuwe muziek is er wel ruimschoots. Dit logje is vooral in een zomerse sfeer geschreven met de muziek die er bij zit of misschien wel lente. Eén ding staat vast: het is lente en er worden allemaal vrolijke liedjes afgeleverd. We beginnen maar meteen met de beste, althans volgens mij, van deze maand:

 

Band of Skulls – I Know What I Am

Vanaf de eerste tonen al erg fijn, lekker veel pit. Goede zanger en zangeres, kortom topnummer. Vooral de zangeres heeft een goede stem. Ook hier zit overigens weer een mamma appelsap in, op 1:38 zingt ze “dikke teen”. Niet zo duidelijk als “jeuk aan mijn billen”, maar toch… Ondanks dat het een gitaarliedje is, is het liedje ook toegankelijk voor de gemiddelde hitjesluisteraar. Deze band heeft met hun eerste single Death By Diamonds and Pearls een hele goede afgeleverd, maar deze is toch echt een tikkeltje beter. De titels van hun singles zijn overigens opmerkelijk, net als de bandnaam. Deze single is single van de week geweest bij 3voor12, dus dat zegt ook iets over de kwaliteit van I Know What I Am.

 

Darwin Deez – Radar Detector

Eigenlijk is dit liedje een beetje commercieel voor mijn doen, maar het komt waarschijnlijk door de lente. Misschien kan je de zanger een beetje vergelijken met die van hierboven, die van de Band of Skulls. Misschien is dat wel de reden dat dit liedje ook heel lente achtig overkomt, want dat is het. Dit liedje is de lente. Waarschijnlijk ben ik over een tijdje niet meer gecharmeerd, omdat het dan de vorm aan gaat nemen van draairotaties van een Jason Mraz. Ook daar zou je dit misschien mee kunnen vergelijken.

 

Jónsi – Go Do

Terwijl ik dit schrijf heeft mijn vader op de achtergrond het album van deze man opstaan. Jónsi, beter bekend als de zanger van Sigur Ros, heeft een solo album uitgebracht. Het album gaat een beetje meer richting pop kant op, maar nog steeds kan je het vergelijken met de albums van Sigur Ros. Misschien kun je de vorm van de liedjes het beste vergelijken met de single Gobbledigook van het vorige album van Sigur Ros. Hij zingt wat meer richting Engels, maar het is nog steeds onverstaanbaar. Laten we dan nu eens het liedje van wat meer dichterbij gaan bekijken. Het liedje is vrolijk en heel instrumentaal. Het is een dansbaar liedje. Dit liedje is in zijn geheel goed geproduceerd en dus goed luisterbaar. Vooral de uitkermingen, ah ih oeh ah oeh ih, maakt dat je aan de lente denkt en natuurlijk de fluit zelf, want dat lijkt het meest op een vogelgeluid.

 

Mamas Gun – Finger On It

Deze komt uit een heel ander straatje dan de vorige, Jónsi, maar komt weer meer in de buurt van de eerste van deze blog. We maken de cirkel dus zo rond. De drums en de basgitaar zorgen hier voor een goed dansbaar liedje. Ook hier hoor je de lente in terug, niet zo gek dus dat deze blog in het teken van de lente staat. Bij deze liedjes verlang je toch meteen naar zon, zee en strand met BBQ. De eerste keer dat ik deze hoorde, was ik al meteen erg onder de indruk van het liedje en is bij deze dus gepromoveerd.

 

Tot slot nog even zeggen dat:

1. De volgende blog weer een Top 3 van ‘10 is, misschien hebben jullie ideeën.

2. Nieuwe muziek altijd welkom is.

3. Ik open sta voor suggesties voor nieuwe rubrieken op mijn blog, die met muziek te maken hebben.

4. Ik te bereiken ben op twitter (@naatje_1) en dat je op dit blog kan reageren

~ door De Nater op 03/04/2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: