Mijn lijstje voor de 00s

De zeroes, ze zijn net geweest, een week lang platen van 2000 tot 2009 op 3fm, waarvan de top 100 inmiddels bekend is (vergeten de blogpost te posten…). Ook ik ben weer gaan snuffelen in mijn muzikale brein naar pareltjes uit de 00s, uiteindelijk is daar een longlist uit voortgekomen, die heb ik op spotify gezet: 00s

De zeroes zijn toch wel kenmerkend voor mijn bewustwording in de muziek. Zo rond 2006 begon ik intensief naar 3fm te luisteren en sindsdien ben ik music addict. Ik begon zoals ieder ander met de gewone pophits en zat op dezelfde hoogte als mijn klasgenoten, maar na een tijdje (2008/09) begon ik me te verdiepen in de muziek. Ik schafte een radiowekker aan met sleepfunctie en kon daardoor de avondprogramma’s luisteren (o.a. 3voor12). Uiteindelijk luisterde ik enkel intensief naar het tijdslot 19-23 en daardoor ontdekte ik steeds weer eerder dan mijn klasgenoten nieuwe muziek. Met de komst van web 2.0 (2009) ging ik mijn muzikale ontdekkingen ook aan de rest van de wereld bekendmaken. Alleen, vanwege de lage vraag naar social media toen, ben ik daar mee gestopt, en na de 00s heb ik dat weer opgepakt.

Je zou dus kunnen zeggen dat de 00s voor mij het begin waren van mijn muzikale ontdekkingen en dat de 10s (die nu bezig zijn), staan voor mijn professionelere muzikale zoektocht. Ik ben ook benieuwd wat ik na 2020 als goede muziek aanduid, aangezien ik in de 10s écht bezig ben met muziek.

Dan komen we nu aan bij mijn keuzes voor de 00s playlist:

1. De Staat – Wait For Evolution

Deze band staat voor mij als mijn eerste muzikale ontdekking. Na Noorderslag heb ik hun eerste single gedownload en die single staat ook op mijn eerste verzamelCD. Dit was de eerste band waarvan ik kon zeggen dat ik eerder was dan mijn kenissen met het ontdekken ervan. Ook het feit dat ze op Glastonbury zouden staan zorgde ervoor dat mijn ego wat werd vergroot, aangezien ik kon zeggen dat ik één van de eersten was.

2. Editors – An End Has A Start

Rock staat toch een beetje centraal in mijn 00s, mijn nummer 1 is rock, en mijn nummer 2 ook. De Editors. Ik dacht, voordat ik naar 3fm ging luisteren, dat mijn vader een ouwelullen smaak had. Toen ik echter 3fm ging luisteren, kwam ik erachter dat het tegendeel waar was, want toen Editors een keer gedraaid werden op 3fm dacht ik: “Hee, die band vond mijn vader ook leuk”. Het was de zomer CD van mijn vader geweest en ik had desbetreffende plaat dus al meermalen gehoord op vakantie, terwijl ze nog moesten doorbreken.

3. Interpol – Heinrich Maneuver

Ook de nummer 3 is Rock. Een beetje hetzelfde verhaal als mijn nummer 2, de Editors, want deze band werd ook gedraaid door mijn vader en later pas door 3fm. Bands als Customs en Lola Kite, die nu doorbreken, lijken in stijl heel erg op Interpol. Toen ik voor het eerst Rex van de Customs hoorde, dacht ik dat ik met een nieuw nummer van Interpol te maken had.

~ door De Nater op 20/02/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: