De Gastschrijver: Sharr, Line-Up van PinkPop ’11 bekend: de zaterdag

Ze zijn onbekend, maar hebben liefde voor muziek. Iedere maand vraag ik één van mijn connecties iets onbekends van de muziek te belichten, of van iets een recensie te schrijven, zolang het maar met muziek te maken heeft. Deze keer: Sharr. Zij bood aan om PinkPop te doen, dus dat grijp ik met beide handen aan. Ze gaat er zelf heen, dus wellicht zien we een recensie van PinkPop terug van haar, maar voor het zo ver is hebben we alvast een vooruitblik.

Pinkpop 2011!
Pinkpop ’11 zal plaatsvinden op 11, 12 en 13 juni 2011, dit jaar is het de 42e editie van het festival dat gehouden wordt in Landsgraaf, Limburg. De line-up dit jaar is (bijna helemaal) bekend gemaakt op 16 maart, en ik moet bekennen dat hij me zeer aansprak. De tickets voor alledrie de dagen zijn vandaag over de post gekomen! Ik ga per dag wat optredens uitlichten waar ik echt veel van verwacht en ook zeker bij wil zijn.

Ik ga eerst de zaterdag kort toelichten.

Coldplay
De belangrijkste act van de zaterdag is toch wel Coldplay, mede gezien dit de duurste act ooit is die Pinkpop binnengehaald heeft!

Het is voor het eerst sinds 2009 dat Coldplay in Nederland opgetreden heeft, en de Pinkpop organisatie is dan ook heel blij dat ze eindelijk deze Engels band binnengehaald hebben. Deze band, opgericht in 1997, verkocht wereldwijd al meer dan 50 miljoen albums en het vijfde album is in de maak. Het mooiste nummer van Coldplay vind ik persoonlijk Fix You, daarvan heb ik een linkje hieronder gezet.

De Staat
We hebben ook een Nederlands talent op zaterdag op de planning staan, namelijk de Staat.
De Staat

Met hun debuutalbum ‘Wait for Evolution’ stonden ze hoog aan het lijstje ‘beste album van 2009’ en ook hun tweede album ‘Machinery’ is weer een vette plaat vol met niet te omschrijven muziek. Het genre wordt psychofunk genoemd, het is een mix van blues, electro en funk. Ze hebben diverse succesvolle tours gedaan door de UK en Duitsland en zullen ook dit jaar op Pinkpop mensen verbazen met hun muziek. De versie van het nummer ‘Riverside’ (officieel van Sidney Samson) die zij gemaakt hebben vind ik een heel goed nummer, zie de youtubelink voor een impressie.

Lifehouse
Mijn favoriete band allertijden staat gewoon dit jaar op zaterdag op Pinkpop! Deze band was één van de redenen dat ik kaartjes heb gekocht.
Lifehouse

Lifehouse heeft een album uitgebracht in 2000 getiteld ‘no name face’ met daarop de grote hit ‘hanging by a moment’. Toen, in 2010, brachten de mannen een nieuw album uit, ‘smoke and mirrors’, waarop weer twee hits staan. Daarna hebben ze ook weer twee uitverkochte concerten gegeven in Nederland. Het allerbeste nummer van Lifehouse vind ik Sick Cycle Carrousel, wat best wel een ouder nummer is. Toch wil ik het jullie niet onthouden, zie de youtube-link.

Simple Plan
Eén van de eerste alternatieve bandjes die ik luisterde, op twaalf jarige leeftijd.
Simple Plan

Dit jaar komt Simple Plan met een nieuw album, welke in Nederland op 17 juni uit zal komen. Simple Plan is een alternatieve band die als twee bekendste nummers toch wel ‘welcome to my life’ (zie de youtube-link hieronder) en ‘your love is a lie’ heeft. Ik ben zeer benieuwd hoe deze band het gaat doen op Pinkpop, en vooral hoe ze live klinken.

Al met al vind ik zaterdag een geweldige dag, gezien onder andere de Manic Street Preachers en Alter Bridge ook te vinden zijn.

~ door De Nater op 27/03/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: