De Gastschrijver: Sharr, Line-Up van PinkPop ’11 bekend: de zondag

Ze zijn onbekend, maar hebben liefde voor muziek. Iedere maand vraag ik één van mijn connecties iets onbekends van de muziek te belichten, of van iets een recensie te schrijven, zolang het maar met muziek te maken heeft. Deze keer: Sharr. Zij bood aan om PinkPop te doen, dus dat grijp ik met beide handen aan. Ze gaat er zelf heen, dus wellicht zien we een recensie van PinkPop terug van haar, maar voor het zo ver is hebben we alvast een vooruitblik.

Kings of Leon

Kings of Leon is toch wel een terechte headliner van de zondag op Pinkpop. Deze band brak door in 2008 en heeft een aantal heerlijk klinkende nummers die ook in de top 40 hebben gestaan, bijvoorbeeld Use Somebody en Sex on Fire. Hun onlangs verschenen album genaamd ‘Come around Sundown’ is bekroond met een gouden plaat.

Eén van mijn favoriete nummers van Kings of Leon is ‘radioactive’, deze kunnen jullie beluisteren in de toegevoegde youtube-link.

Tim Knol

Natuurlijk is er deze dag ook weer een Nederlands talentje te vinden op één van de diverse podia van Pinkpop, en op zondag is dat Tim Knol op de mainstage. Begin 2010 stond Tim in een kleine zaal in Paradiso, wel helemaal uitverkocht, halverwege 2011 staat hij met zijn band op Pinkpop en is zijn tweede album net uitgekomen. Hoe snel kan het gaan? Ik vind deze jongen echt een bijzondere stem hebben, die goed te horen is in het onderstaande nummer, Sam.

Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold heeft hun debuutplaat ‘sound the seventh trumpet’ uitgebracht in 1999, toen de bandleden nog slechts 18 jaar oud waren! Avenged Sevenfold is een zeergewaarde guitarband en stond dan ook in op de tweede plek in de Ultimate Guitars top ten bands of the decade. Het beste nummer, wat ik tevens ook het meest geluisterd heb, is voor mij toch wel ‘afterlife’, die je kunt beluisteren in de onderstaande youtube-link. Het is een wat metal achtige band, welke ik op zijn tijd ook zeker wel kan waarderen.

White Lies

De White Lies waren in 2009 toch wel één van de grootste nieuwe Indie ontdekkingen, en tevens ook een hele populaire. ‘To lose my life’, het eerste album van deze jongens uit Londen, debuteerde op #1 in de Engelse charts. Ze hebben vaker op Pinkpop gestaan, hebben spetterend opgetreden op Lowlands en beloven ook dit jaar weer een goed optreden weg te geven op Pinkpop. Ik ben in ieder geval heel benieuwd hoe deze band live klinkt! Klik op de youtube-link voor een impressie van deze muziek, het nummer Death.

Ik vind zondag één van de minst interessante dagen tot nu toe, maar het is wel zo dat er nog een aantal bands bekend moeten worden die op zondag spelen. Ik hoop op nog wat interessantere bands, maar het is ook wel lekker een dagje rustiger aan te kunnen doen gezien zaterdag en maandag echt hele drukke dagen zullen worden.

~ door De Nater op 29/03/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: