De Gastschrijver: Sharr, Line-Up van PinkPop ’11 bekend: de maandag

Ze zijn onbekend, maar hebben liefde voor muziek. Iedere maand vraag ik één van mijn connecties iets onbekends van de muziek te belichten, of van iets een recensie te schrijven, zolang het maar met muziek te maken heeft. Deze keer: Sharr. Zij bood aan om PinkPop te doen, dus dat grijp ik met beide handen aan. Ze gaat er zelf heen, dus wellicht zien we een recensie van PinkPop terug van haar, maar voor het zo ver is hebben we alvast een vooruitblik.

Foo Fighters

De Foo Fighters zijn toch wel de headline op de maandag, althans, voor de meeste mensen. Het optreden van de Foo Fighters op Pinkpop zal een voorproefje zijn voor hun nieuwe album, het zevende album al. Hun eerste album verscheen in 1995 en heet net zoals de band, Foo Fighters. Het beste nummer vind ik The Pretender, dit nummer heeft ook in de top 40 gestaan en is daarbij dus best bekend. Klik op de youtube-link om dit nummer te luisteren, als je het nog niet kende.

Go Back To The Zoo

Deze dag is er weer een Nederlands talentje te vinden, Go Back To The Zoo. Deze band brak door met de 3FM hits ‘Electric’ en “Hey DJ’, in het afgelopen jaar. In 2010 kwam hun langverwachte debuut album genaamd ‘Benny Blisto’ uit, welke gelijk op nummer 3 belandde in de eerste week. Go Back To The Zoo is een band van eigen bodem waar we in Nederland trots op mogen zijn! Om een nummer van deze band te horen, getiteld I’m the night.

The Script

Deze band is ook één van de redenen dat ik persé naar Pinkpop wilde, aangezien ik deze band echt al heel graag live had willen zien maar de concerten waren altijd ongelooflijk snel uitverkocht. The Script is een Ierse band en bestaat uit drie muzikanten. Ze hebben twee albums op hun naam staan, ‘the Script’ en ‘Science and Faith’. Ook hebben ze enkele nummers in de top 40 gehad, bijvoorbeeld ‘Breakeven’ en ‘the man who can’t be moved’. Het beste nummer van the Script vind ik eigenlijk niet te kiezen, ik vind ze allemaal goed. Daarom laat ik jullie luisteren naar het nummer Breakeven, wat tevens ook bekend is.

30 Seconds to mars

Dit is ook een band die ik al vrij lang luister. Ik heb ze altijd wel eens live willen horen, ondanks de vele commentaren die ik gelezen heb over hoe ze live zouden klinken. 30 Seconds to Mars bestaat uit drie broers met de achteraan Leto die in 2007 al eens eerder op Pinkpop hebben gestaan en nu terugkomen om hun nieuwe album ‘this is war’ rockend over te brengen! Eén van de fijnste nummers vind ik vox populi, deze kun je luisteren door op de youtube-link te klikken.

Maandag vind ik de tofste dag op Pinkpop, er zijn dan tien bands die ik graag wil zien! Het gaat echt haasten worden, priotiteiten stellen of zorgvuldig plannen. Naast de bovengenoemde bands zijn op maandag onder andere ook Scouting for Girls, Two door Cinema Club, Kaiser Chiefs en Deadmau5 te vinden.

~ door De Nater op 31/03/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: