De Gastschrijver: Vicky

Het is alweer de maand april en zoals beloofd, ook weer deze maand een gastschrijver. Deze keer heb ik expliciet iemand gevraagd die een beetje thuis is in de dance scene. Ik vond dat die scene een beetje onvertegenwoordigd was op mijn blog en ik ben er zelf ook niet in thuis. Deze gastschrijver gaat graag naar festivals en heeft ook liefde voor de muziek, reden genoeg om haar een stukje over dance te schrijven. We hebben het dan over Vicky.

Als mensen aan Dance denken, dan wordt er gedacht aan een bepaalde muziekstijl. Eigenlijk is dit ook wel zo, maar wat veel mensen vergeten is dat Dance alle elektronische muziek overkoepelt. Binnen de categorie Dance heb je verschillende stijlen, die gaan van techno tot hardcore. Wanneer iets tot een bepaalde substijl hoort, hangt van de bpm af.
House is er vanaf 120 Beats Per Minuut. House van vroeger is niet meer te vergelijken met wat er tegenwoordig onder house wordt verstaan.
Hardstyle is een samenvoeging van trance, hardcore en hardtrance. Hardstyle vinden de meeste mensen prettiger om naar te luisteren dan naar hardcore. Hardcore is vaak alleen gebeuk, en bij hardstyle hoor je vaak nog een melodie erin. Zelf luister ik het liefst naar House en Trance. Dat is niet heel erg opvallend aangezien de huidige bekendste DJ’s uit Nederland komen. Dan heb ik het natuurlijk over Armin van Buuren, Tiesto, Chuckie, Fedde le Grande en Don Diablo. Gelukkig brengt het buitenland ook genoeg artiesten. Dan denk ik aan namen zoals David Guetta, Daft Punk, Sebastian Ingrosso, The Prodigy en Faithless.

Mijn favoriete nummers bestaan uit:
Sebastian Ingrosso met Kidsos:

Dankzij youtube en zijn ‘related videos’ heb ik dit nummer leren kennen. Het heeft er voor gezorgd, dat ik meer naar House ben gaan luisteren. Dit nummer komt van Sensation White (album) af, waardoor het een bekende nummer werd. Sebastian Ingrosso is een Zweedse muziekproducent die vooral House muziek maakt.

Swedish House Mafia
Sebastian Ingrosso werkte soms samen met Steve Angello. Toen Axwell zich bij de groep aansloot vormden zij zich de Swedish House Mafia.
Samen maakten zij met Laidback Luke dit nummer, die zomer 2009 een grote hit werd en waar we meteen op mijn volgende favoriete nummer komen:

Afgelopen zomer had Swedish House Mafia een grotere hit met One, maar persoonlijk vond ik dat nummer niet zo heel geweldig. Uitleggen waarom precies dat kan ik niet echt.

Daft Punk
Welk nummer ook niet kan ontbreken in mijn lijstje is er een van Daft Punk.
Als er een duo bestaat die bij de meeste mensen bekend is, die naar (french) House luisteren, dan is het Daft Punk wel. Hun allereerste album ‘Homework’ is een van de succesvolste house albums.

Het nummer Harder, Better, Faster is gebruikt in het nummer van Kanye West – Stronger, waardoor het nummer van Daft Punk weer opnieuw bekend werd.
Harder, better, faster staat op het tweede album ‘Discovery’ van Daft Punk.  Een nummer dat hier ook op stond en een grote hit werd binnen Nederland is ook een nummer die op mijn lijstje staat namelijk:

Chuckie
De eerste DJ waar ik echt fan van werd voor hij zelfs wereldberoemd werd is Chuckie. Chuckie draaide destijds het toen populaire Bubbling gewoon door heel Nederland. Tegenwoordig draait hij House en reist hij de wereld over.
Een van de bekendste is toch wel:

Tiësto
Als laatste nummer van Tiësto toen hij vooral Trance draaide. Tiësto richt zich tegenwoordig op een bredere groep mensen. Dit betekent dat hij niet alleen meer Trance draait.
Tiësto heeft al heel wat prestaties op zijn naam staan. Naast het feit dat hij 3 keer op rij nummer 1 DJ van de wereld werd, heeft hij ook als eerste DJ ter wereld de Olympische Spelen geopend, in 2004.

De meeste DJs zijn elk jaar wel te vinden op een festival. Waarvan de bekendste toch wel Mysteryland en Dancevalley zijn. Ik ga dit jaar voor het eerst ook naar een festival toe, Loveland in Amsterdam. De line up bestaat uit onder andere uit Axwell, Hardwell, Sidney Samson en Fedde le Grande. Dus dat belooft wat.

~ door De Nater op 16/04/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: