Naatje’s Plaatjes terugblik 3

We hebben inmiddels weer een paar maanden Naatje’s Plaatje op Gouwestad gehad bij het programma Gouwestad Youth. Daarom gaan we nu weer even een terugblik werpen op wat er met de plaatjes gebeurd is. Ook de beschrijving van de plaatjes zal hier komen te staan. De lijst met liedjes is ook te vinden op spotify.

9/3 Nobody Beats the Drum – Poisson Vert

De clip is er, eindelijk! De clip van dit nummer. Een week voordat ik deze post schrijf, heeft Nobody Beats the Drum de clip online gezet. Het wachten op deze terugblik heeft dus ook een voordeel. Het nummer is energiek en puur Nobody Beats the Drum. Verder dan de underground en mijn huiskamer zal het waarschijnlijk niet komen, maar ik blijf hoop houden. Wellicht dat als het nieuwe album wordt uitgebracht, dat we dan wat nummers op de nationale radio horen, maar tot die tijd: EEN SPANNEND MUZIEKJE.

16/3 Rimer London – Love Dagger

Rustig nummertje, geliefd, maar niet het succes dat ik had verwacht. Toch een aantal keer op 3fm gedraaid, maar verder dan de avond/nacht is deze niet gekomen. Geen festivals, ja, kleine, maar niet de grote festivals. Misschien volgend jaar? Anders: pech gehad, was leuk geweest. Ik moet zeggen dat ik niet zo heel erg ondersteboven ben, maar af en toe mag deze wel in mijn playlist zitten.

23/3 Eins Zwei Orchestra – Spiral

Een vrolijk liedje, wederom geen succes. Ja, ze stonden in De Wereld Draait Door, maar airplay? Ik vind het jammer, want hun hele album is goed. Misschien dat ik deze na de vakantie maar eens ga pluggen bij 3voor12 of MetMichiel, hopen voor ze dat ik er doorkom. Of deze week al? Het is immers ook een redelijk zomers liedje, daar kan je niet omheen. Alhoewel je dan natuurlijk ook kan stellen dat ik het in de herfst moet doen, zodat we terug kunnen verlangen naar die hete zomer. Ik ga er in ieder geval iets mee doen, dat beloof ik.

30/3 Daphni – Ye Ye

Een underground plaat, dus gedoemd te mislukken. Dat neemt niet weg dat ik het een hele goede plaat blijf vinden. Ik ben een beetje fan aan het worden van Caribou, en Daphni is natuurlijk gewoon Caribou. Wederom een zomers nummertje en deze komt zeker in mijn eindlijst van 2011. In de tijd dat ik dit liedje uitkoos was ik sowieso wel een beetje met dance bezig. Wellicht dat ik deze plaat wel bij the Sense of Dance kan laten komen? Wie weet…

6/4 J Rocc – Too Many Clowns

Over freakplaten gesproken! Je kan het natuurlijk altijd proberen met zo’n plaat, want waar mijn item ook voor is: mensen bewust laten worden van andere muziek dan mainstream muziek. Ik wist al van het begin af aan dat deze plaat niet ergens anders op de nationale radio gedraaid zou worden, wat best jammer is. Het is een rare plaat, maar wel een leuke rare plaat. Een beetje hiphop en een beetje dance, maar vooral: freaken. Het einde van deze plaat is ook vrij raar.

13/4 Fitz and the Tantrums – Dear Mr. President

Mainstream dan maar weer, altijd fijn als zo’n plaat gegarandeerd een succes is. Ik heb niet voor niets een Playbackdom youtube video uitgekozen voor deze plaat. Wel een heerlijk liedje, dus niet alle mainstream is fout. Een bijzonder heerlijk liedje! Op Lowlands zullen ze vast en zeker alle hoeken van de tent laten zien met een spetterende show.

20/4 Beastie Boys – Make Some Noise

Ze zijn terug! De Beastie Boys! En hoe! Met een fantastische clip en een geweldig liedje! De clip die hierboven is geplaatst is maar een klein deel van de clip, want de gehele clip is gewoon een film. Een film van 30 minuten, maar toch. Het liedje zelf is oldskool. Lekker hard. Ouderwets hard eigenlijk.

27/4 The Conflict – Waspoeder Avontuur

Een dwalertje moet af en toe kunnen. Mijn geliefde vrienden van het FOK! forum hebben een dance track gemaakt en ik vond het wel op de plaats om die track eens aan mijn lokale luisteraars te laten horen. Het zou bij voorbaat al niets worden natuurlijk, maar je weet het nooit. Proberen kon altijd. Het is een rustig dance nummertje en ik dacht even dat ik de radio op had staan, toen ik dit aan het luisteren was.

11/5 The Loves – Bubblegum

Een vrolijk liedje dat eigenlijk meer airplay verdiend. Zoals zo vaak in mijn muzikale geschiedenis willen sommige nummers maar niet lukken op de nationale radio. Agh, de lokale luisteraars konden in ieder geval wel meegenieten met dit nummer. Het nummer heb ik ontdekt toen ik op ONZ Radio (nu: Radio 49) bezig was met mijn muzikale huiswerk en ik tal van positieve reacties kreeg op dit nummer.

18/5 Booker T. Jones – Representing Memphis

Een sentimenteel rustig nummer met de fantastische zang van de zanger van The National. Het succes bleef wederom binnen mijn huiskamer, waar ik toch ergens wel had gehoopt dat dit wel iets teweeg zou brengen in het land. Misschien is het nog geen single in Nederland?

25/5 The Bloody Beatroots ft. Steva Aoki – Warp 1.9

Dubstep is hip. Het gonzen van hun naam, telkens weer en het optreden op Lowlands vorig jaar en het (dan nog komende) optreden van hun op PinkPop deed mij besluiten deze single maar eens Naatje’s Plaatje te laten worden. Ze hebben het waar gemaakt, Bloody Beetroots waren weer een hoogtepuntje tijdens PinkPop. Als je nog de kans hebt om ze te zien op een festival en je hebt ze nog niet gezien: ga ze zien.

1/6 Emalkay – When I Look at You

Verder dan de nachtelijke uurtjes komt deze waarschijnlijk niet. Van deze artiest is Fabrication veel gedraaid in de nacht, maar deze single is nog niets geworden. Ik zeg nog, omdat het kan zijn dat het de bedoeling nog niet is om deze single in openbaarheid te laten treden. Zoals je ziet heb ik hoop bij heel veel liedjes van deze post, maar de hoop bij deze single is toch wel klein. Dubstep is misschien wel hip, maar niet zo hip.

8/6 The Subs – Decontrol

Dat ze in de nacht bij Giel staan, kan maar één ding betekenen: ze zijn op de goede weg. The Subs hebben met Pope of Dope natuurlijk al prachtwerk afgeleverd, maar met hun album Decontrol zijn ze ook een goede weg ingeslagen. Hun optreden op Rock Werchter liet niets te wensen over, dus ik heb hoop. Ze staan in Nederland dan nog op een obscuur gratis festival (waar ik bij wil zijn), maar waarschijnlijk is dat volgend jaar beter.

15/6 Moby – Be The One

Een nummer voor binnen de huiskamers. Een album voor binnen de huiskamers. Een rustig album, wel in Moby stijl. Ook bij een lange auto reis is het goed te doen om deze op te hebben staan. Het leidt niet af, maar het is wel stilteverdrijvend. Niet geschikt voor op de radio, maar dus wel à la Radiohead in de huiskamer.

22/6 Benga – Transformers

Nog voor deze uit was, had ik deze al op de radio. Underground Dubstep hitje gaat dit worden. We naderen het einde van de reeks, dus ik kan weinig zeggen over succes. Wel heb ik vernomen dat Benga weinig wordt gedraaid op de radio, maar wie weet: wat niet is kan nog komen.

29/6 Givers – Up Up Up

Succes, het is er nog. Met dit nummer heb ik mijn stem even op 3fm mogen laten horen: http://naatje.tumblr.com/post/7116712225/givers-up-up-up-metmichiel-3fm-mp3
Daar is dan ook de beschrijving van het nummer, dus meer ga ik hier er ook niet over schrijven.

6/7 Cults – Go Outside

De laatste uit deze reeks, wat dan ook meteen een ruimte openlaat voor succes. Het is, net als Givers – Up Up Up, een zomers liedje. Vrolijk ook. Het doet me op de een of andere manier aan nog aan iets anders denken, maar ik heb geen idee aan wat dan. Met deze laatste uit de reeks hoop ik dat jullie weer genoeg te doen hebben deze vakantie. Mogelijk dat er binnenkort ook nog een albumreviewreeks aankomt van verschillende ‘nieuwe’ albums, maar dat zal wel weer duren tot volgende maand.

Verder

27/10 Handsome Poets – Dance, the war is over: Hun succes is groot, heel groot. Nog geen headliners, maar ze mogen wel veel festivals aandoen, waaronder Lowlands.
3/11 Pet Shop Boys – Together: Is echt niets geworden, je mag spreken van een flop in naatje’s plaatje. (en dat blijft)
10/11 Gorillaz – Doncamatic: Succes van dit plaatje is een beetje weg, maar neemt niet weg dat het een goed liedje blijft.
17/11 Triggerfinger – All This Dancin’ Around: Blijft een topalbum, maar nog steeds wilt het nog niet echt lukken bij deze belgen. (en dat blijft)
24/11 Goose – Can’t Stop Me Now: Synrise, de laatste single van hun album, is een daverend succes. Festivals komen er echter niet in, volgend jaar misschien?
12/1 The Medics – City: Weinig gehoord van deze gasten, maar hun albumpresentatie is pas in september, dus wie weet…
19/1 Shaking Godspeed – GODSPEED: Stonden in het voorprogramma van De Staat, waar ik bij was: wat slecht… Wellicht dat ze op Sziget wel de sterren van de hemel spelen.
26/1 Party Harders vs. The Subs – Pope of Dope: The Subs hebben met Decontrol een goed plaatje afgeleverd, daarom mogen ze op het Pitch festival gaan spelen!
2/2 R.E.M. – Überlin: Was leuk voor het moment, maar het is niets geworden.
9/2 Elbow – Lippy Kids: Ge-wel-dig optreden op PinkPop! Wat een succes voor deze mannen! Lowlands, here we come!
16/2 De Staat – Ah, I See: Ook al een goed optreden op PinkPop, maar hun concertreeks was volgens mij beter… Neemt niet weg dat ze het helemaal maken!
23/2 Radiohead – Feral: Ik draai het nog met veel plezier, maar een echt succes is het niet geworden.
2/3 Jim Jones Revue – High Horse: Tja, was leuk geweest als dit een succesje zou worden, maar buiten mijn huiskamer komt het niet meer…

Als je denkt, hier mist een maand, dan kan dat kloppen: ik moet nog steeds mijn top van 2010 publiceren.

~ door De Nater op 06/07/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: