Terug van vakantie, terwijl de winter al snijdend in de neus is.

Het heeft even geduurd, maar ik ben terug. Terug van een kwartaal vakantie, als het niet meer is. De afgelopen dagen heb ik weer de release lijsten bekeken, nieuwe muziek opgespoord en heerlijk alternatieve muziek beluisterd. Een conclusie na een paar weken weer helemaal terugkomen: nieuwe muziek gaat nooit verloren. Eigenlijk was deze vakantie ook geen vakantie trouwens, want het was natuurlijk een weer dat je rond deze tijd verwacht. De tijden zijn omgekeerd. Ook mijn smaak is anders, alhoewel dat meer komt door de levering van muziek die er is. De muziek die er de afgelopen tijd uit mijn speakers komt in de categorie nieuw, moet je vooral drukken in het hokje elektronica. Op mijn lijstje van nu staan de volgende platen:

  • Martyn – Popgun
  • Radiohead – Bloom (Jamie XX rework)
  • Justice – Audio, Video, Disco
  • Bon Iver – Holocene
  • Spinvis – Oostende
  • album: Rats on Rafts – Moon is Big
  • Skrillex – Bangarang

Martyn – Popgun

Een combinatie tussen relaxte dance en uptempo dance, een combinatie die wat mij betreft de gouden plak verdiend. Afwisselend en ook wel een beetje een combinatie tussen Pantha du Prince – Welt am Draht in de Animal Collective Remix en Gummybear – Peaceful Protest.

Radiohead – Bloom (Jamie XX Rework)

Een beetje mystiek met de kerkklokken, zoals we dat van the XX ook wel gewend zijn. De zang van Thom Yorke voegt er nog iets extra mysterieus aan toe, wat het helemaal afmaakt. Er zit ook een heerlijke climax in dit nummer.

Justice – Audio, Video, Disco

Ik hoor, zie, leer. Ik hoor een hele goede plaat, zie dat deze van Justice afkomt, leer dat deze plaat heel goed is. Een ware Justice plaat durf ik het wel te noemen, maar de originaliteitsprijs krijgt het nummer echter niet. Opzwepende plaat, die je lekker mee kan brullen in de auto.

Bon Iver – Holocene

De rust zelve in dit rijtje muziek. Je kan de muziek wel vergelijken met die van DM Stith en dat was dan ook het eerste wat in mij naar binnen schoot toen ik dit hoorde. Zoals we net een Justice nummer hadden, een echte, hebben we nu een echt Bon Iver nummer. Deze krijgt de originaliteitsprijs overigens wel, voor zover deze in dit genre is te behalen.

Spinvis – Oostende
Tegenover de vorige rust kan ik deze rust plaatsen, maar echt rustig is het niet. Qua muziek wel, maar voor de teksten moet je toch in een levendigere staat zijn dan wanneer je Bon Iver gaat luisteren. Dit is onze Nederlandse trots op het gebied van muzikale taalkunst, na de zanger van Doe Maar. Hoewel Spinvis dat misschien zelfs al ontstegen is.

album: Rats on Rafts – Moon is Big

Veel heb ik er nog niet van gehoord, maar wat ik ervan heb gehoord is overweldigend goed. Ze hebben al een keer in DWDD gestaan en dan heb je het redelijk gemaakt in Nederland. Dit Rotterdamse bandje viel dan ook op tijdens incubate. Van dit bandje gaan we meer horen. Daarnaast is de muziek natuurlijk ook gewoon heerlijk om te beluisteren, alleen minder geschikt voor christenen: een nummer ‘God is Dead’ op het album en op de basdrum SATAN geplakt voor de 1 minuut.

Skrillex – Bangarang
Een waar staaltje dubstep. Heerlijk om eens lekker al je frustratie eraf te luisteren met dit nummer. Het nummer riekt een beetje tegen het mainstream aan, maar het is niet zeker of deze plaat het daar ook gaat halen.

Spotify 1 Naatje’s nieuwe praatjes
Spotify 2 Naatje’s Plaatje

~ door De Nater op 15/10/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: