Song van het Jaar 2011

Het is weer het einde van het jaar en dus weer tijd voor de eindejaarslijstje. Zo ook wordt hier thuis weer impulsief geklikt op beste liedjes van dat jaar. We zijn deze reeks afgetrapt met de 3voor12 Song van het Jaar. Zoals je wellicht gewend bent, 5 beste liedjes van dat jaar in willekeurige volgorde. Ik ga hier dus geen nummer 1 presenteren en ik moet ook toegeven dat de keuze enigszins impulsief is gemaakt. Tevens moet ik ook benadrukken dat de liedjes ook uit 2010 konden stammen, nl. oktober en later. Laten we de aftrap geven aan een nummer en band die groot is geworden door Serious Request (wat er ook weer bijna aankomt).

Fitz and the Tantrums – MoneyGrabber

Zoals gezegd is dit liedje groot geworden door Serious Request 2010. Het had niet veel gescheeld of dit nummer werd HET Serious Request plaatje. Ekdom had het ergens in oktober al getraceerd en sindsdien was dit liedje aan de orde van de dag, tot misschien wel april 2011. Bovendien is deze band door de introductie van Gerard Ekdom ook groot geworden. Voor mij persoonlijk is dit liedje een opzweper. Zomers ook wel en het ultieme luchtdrumnummer in deze lijst.

Justice – Civilazation

Over opzwepende liedjes gesproken! Climaxen zijn dit Franse DJ duo niet vreemd. Justice is natuurlijk bekend van D.A.N.C.E. en We Are Your Friends, maar hun nieuwe EP is enigzins onderbelicht gebleven. Een echte undergroundhit is dit geworden. Vanwege die onderwaardering zet ik deze plaat natuurlijk wel in mijn top 5, alhoewel de werkelijke top 5 zal verschillen met mijn keuzes voor de 3voor12 Song van het Jaar, gok ik zo. Reden om dit liedje te luisteren moge duidelijk zijn en daarmee dus ook de reden om dit in mijn top te zetten.

Goose – Synrise

Climaxen zijn ook Goose niet vreemd. Dit is HET nummer van de climax van 2011. Alhoewel het album nog uit 2010 stamt is de single uitgebracht in 2011 en heeft toen ook bekendheid gekregen onder de mainstream mensen. Enigszins onverwacht zijn deze Belgen de enige Belgen in mijn keuze voor de Song van het Jaar, daar ik vind dat alle goede muziek uit België komt. Deze Belgen speelden overigens ook Lowlands van dit jaar plat en ook nog Rock Werchter, dus genoeg redenen om ook dit liedje bij mijn keuzes toe te voegen.

Jungle By Night – E.T.

De verassing van 2011. Voor mij in ieder geval. Deze jongens maken volgens zichzelf ‘Afrobeat’ en misschien is het dat ook wel. Ook al zit er naar ik weet geen enkele Afro in de formatie. De muziek die ze maken is geschikt voor op de achtergrond en uitermate geschikt voor festivals. Lekker chillen op het gras met dit op de achtergrond, ik zeg doen.

Givers – Up, Up, Up

Het liedje waar ik succes mee heb geboekt in deze jaargang is dit liedje. Ik stuurde een tweet naar Michiel met de mededeling dat dit toch zeker wel zeer goed was en voila, ik kwam op 3fm! Uiteraard helemaal overdonderd was mijn performance niet opperbest, maar dat doet niet af aan het feit dat ik op de radio was met wat ik kan: nieuwe liedjes met potentie aanvinken.

Spotify 1 De gehele lijst op Spotify (2011)
Spotify 1 De gehele lijst op Spotify (2010)

~ door De Nater op 18/11/2011.

Eén reactie to “Song van het Jaar 2011”

  1. […] is het belangrijk dit in gedachte te houden, want het internationale festijn van lijstjes maken en lijstjes maken, barst dan weer in alle hevigheid los. Ik vind het heerlijk en zal er de komende periode volop […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: