Eurosonic/Noorderslag 2012: De Woensdag

Het programma van #ESNS12 (om het maar even hip weer te geven) is zo uitgebreid dat ik vast niet al het moois kan benoemen in de paar posts, die ik er aan wijd, maar toch zal ik proberen het beste eruit te pikken. Het evenement duurt 4 dagen, waarvan de laatste dag vooral in het teken zal staan van de Nederlandse bands (Noorderslag) en de overige dagen in het teken zullen staan van internationale artiesten. Dit jaar is de nadruk gelegd op Ierland tijdens Eurosonic (het internationale gedeelte). Van alle dagen zal ik mijn blokkenschema aan jullie voorleggen. We beginnen bij de eerste dag, de woensdag.

Lisa Hannigan, 20h30 – 21h00 (Vera)
We trappen dit festival af met Ierland, zoals gezegd het thema van eurosonic. En de aftrap wordt niet door de minste gedaan. Lisa Hannigan kennen we van het prachtige duet 9 Crimes dat ze met Damien Rice heeft gezongen. De liedjes die ze zingt zijn ingetogen, prima om mee te beginnen tijdens een festival. Het is wel haar eerste optreden, dus ik waarschuw voor schoonheidsfoutjes, maar ik vraag me af hoe ze valt als je haar later beluistert…

Frànçois and the Atlas Mountains, 21h30 – 22h15 (De Spieghel)
De tweede tip die besproken word, is Frans. Nu moet ik eerlijk bekennen, Frans is nou niet echt mijn ding, maar de single Piscine heeft mijn hartje wel sneller doen kloppen. Met de subtiele zang en de heerlijke beats, die de zang begeleiden is dit nu al een nummer dat ik vaker zal draaien dit jaar. Naar mijn mening doe je jezelf tekort als je deze Fransozen overslaat. Mocht het niets worden, kan je altijd nog naar You Say France & I Wristle (zie 23h30 – 0h00).

French Films, 23h00 – 23h45 (De Spieghel)
Van de ene Franse naar de andere Franse, al zit het hier alleen in de naam, want deze jongens zijn namelijk Fins. Een echte aanrader als je van het opgewekte Customsachtige geluid houdt. Dat is het namelijk, Customs, alleen dan net wat meer zomerse sferen in de nummers. Hun nummer Convict wordt hier in de kamer nu al grijsgedraaid. Mochten ze je niet bevallen, kan je altijd nog naar het tweede optreden van Lisa Hannigen toe.

You Say France & I Wristle, 23h30 – 0h00 (Vera)
We blijven in het Franse hoekje. Deze keer komen ze uit Zweden, kennelijk is het noemen van iets Frans in je bandnaam een eis deze dag, maar dat maakt het niet minder leuk. Toen ik When Lovers Die voor het eerst van hun kant hoorde moest ik als eerste denken aan het opgewekte Eins Zwei Orchestra, maar dat is het toch niet. ‘The Cure maar dan vrolijker. Shout Out Louds maar dan energieker. Vampire Weekend met meer rock. Arcade Fire maar dan meer pop.’ is de beschrijving op de site van Eurosonic en daar moet ik het toch wel mee eens zijn, denk ik.

120 Days, 00h30 – 01h00 (Vera)
We sluiten af met iets Noors. 120 Days geheten. Een prima afsluiter van deze dag en ook een prima tegenhanger voor Pete Philly, want dit is dance op het hoogste niveau. Uit de track Osaka, die ik van ze ken, spreekt een ritme dat je doet bewegen, maar je tegelijkertijd ook op de plaats houdt. Het wordt hypnotiserend genoemd en toch ga je er van dansen (is de bedoeling). Mocht je niet tegen dit late tijdstip kunnen, kan je altijd de donderdag nog proberen om 20h00 (tot 20h45).

~ door De Nater op 10/01/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: