00s bij 3fm: de lijst uit mijn handen.

Het is weer bijna zover: een terugblik op het laatste decennium wat we hebben afgesloten, de 00s (Zeroes). Op 3fm welteverstaan. Vanaf 10 tot en met 17 februari hoor je alle classics, maar ook alle foute platen en natuurlijk wordt er ook volop gepraat over de herinneringen, die men heeft aan dit decennium. Ik ben eens in mijn muziekbibliotheek van de 00s gedoken en daar is het volgende lijstje uitgekomen:

Royksopp – The Girl and the Robot
Steevast staat deze hoog in mijn lijstjes en ik vraag deze ook ieder jaar aan bij Serious Request. Jammer genoeg haalde het de Top Serious Request niet, wie weet dat dat dit jaar wel gaat lukken. Eén van de meest ondergewaardeerde platen in mijn opinie.

C-mon & Kypski – More is Less
Een heerlijk nummer. Deze zal ook een vaste plek krijgen in mijn collectie, nadat ik C-Mon & Kypski heb ontdekt door PinkPop. Een combinatie van rock, pop en dance, wat uitstekend werkt.

Muse – Bliss
Toch wel de grote band uit de 00s, als ik de meeste moet geloven, daarom mag dit nummer niet ontbreken in mijn lijst. De climax, die in dit nummer zit is meer dan geweldig.

The Asteroids Galaxy Tour – Around the Bend
Fris, hip en blij, zo zou je Asteroids Galaxy Tour wel kunnen omschrijven. Wat een fantastische ontdekking was dat tijdens ESNS09 (dacht ik) en wat fijn dat ze er dit jaar weer zijn met een soortgelijk nummer, Heart Attack.

The Hives – Tick Tick Boom
Mooi schreeuwen is niet lelijk. Destijds de kamer rondgesprongen als een achterlijke en wat heb ik lang gezocht naar dit nummer. Ik kon het niet vinden, want ik zocht op Hyves.

Yuksek – Tonight
Als ik eindlijsten maak, zie je deze altijd terug. Niet altijd even hoog, maar het hoort toch wel bij mijn beste 00s platen. Of beter: platen waar sentiment bijhoort uit de 00s, want dat is bij deze plaat het geval.

Soko – I’ll Kill Her
Een lief liedje met een toch zo wrede tekst. Pas geleden heb ik het herontdekt en weer was ik onder de indruk van dit lied.

Sigur Ros – Inni Mer Syngur Vitleysingur
Eigenlijk hoort dit bij mij niet bij de 00s, want het drong pas later bij mij door dat dit echt goed was. Mijn vader draaide het wel veel, dus ik kende het toen al wel.

Editors – An End Has A Start + Interpol – Heinrich Maneuver
Een andere grote naam uit het rockende 00s hoekje zijn de Editors en die kunnen niet genoemd worden zonder Interpol, die twee kwamen dan ook tegelijkertijd omhoog borrelen toen ik deze lijst samenstelde.

Gotye – Learnalilgivinanlovin’
Ik luisterde een korte tijd pas ekstra weekend en toen kwam Ekdom met een plaat. Ik kende het niet, maar vanaf de eerste keer dat het gedraaid werd, was ik meteen fan. Voor mij is deze plaat meer van waarde dan de hit die ze nu hebben.

De Staat – Wait For Evolution
Een ontdekking tijdens noorderslag. Sindsdien een echte fan, naar concerten geweest en ik heb nog net niet de albums gekocht. Het album, Wait For Evolution, staat hoog in het vaandel bij mij en ook hun meest recente (Machinery) laat mijn hartje sneller kloppen.

Elbow – Grounds For Divorce
❤ ❤ ❤ <3, meer heb ik niet te zeggen.

Simian Mobile Disco – Audacity of Huge
Ook onderdeel van de dancelijst van de 00s. Rauw en het blijft in je hoofd hangen.

dEUS – The Architect
Eerste kennismaking met een goddelijke band, die mij meteen de liefde voor het Belgische product bracht. Dit nummer staat ook op mijn eerste zelfgemaakte CD, waar mijn liefde voor muziek mee is begonnen. (ook op die CD, De Staat, Triggerfinger, Buraka Som Sistema)

Sufjan Stevens – Chicago
Een symfonisch opgewekt nummer van een alleskunner die de hedendaagse muziek geïnspireerd en vernieuwd heeft. Zwaar beledigd was ik toen ik bemerkte dat deze niet op de longlist stond…

Bell X1 – The Great Defector
Een lieflijk liedje, vooral met de tekst 'you're the chocolate at the end of my cornetto' heeft dit nummer mijn hart gestolen. De melodie blijft ook goed in je hoofd zitten…

MGMT – Time to Pretend
Een woord: helden.

Justice – D.A.N.C.E.
Andere helden zijn Justice. Wat hebben ze menigeen verbaasd met hun nummers en terecht, want wat is het goed.

Hercules & Love Affair – Blind
Toegegeven, ik moest snel een nummer hebben, maar dan krijg je ook wat. Met de prachtige stem van Antony (die van the Jonsons) word je bedwelmd met dit nummer en naar een andere wereld gevoerd.

De lijst op de 3fm site (met youtube en spotify linkjes): hier.

~ door De Nater op 16/01/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: